0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]Autovía_A-7_Taramay

GRANADA – De president van Spanje, Mariano Rajoy, was toevallig in de buurt en dus had hij de eer om het laatste ontbrekende stuk A7 snelweg officieel te openen. Vorige week was het dan zo ver en kon het stuk A7 snelweg tussen Carchuna en Castell de Ferro geopend worden waardoor de snelweg tussen Málaga en Almería compleet is.

Na 25 jaar van bouwen aan de A7 snelweg tussen Málaga en Almería is de weg, een alternatief aan de steeds drukker wordende N340, eindelijk compleet open. Dit laatste stuk snelweg van 16 kilometer lang werd door de president omschreven als een van de meest moeilijke wat betreft de aanleg van een weg van de laatste tientallen jaren.

De eerste steen voor deze weg werd al gelegd in 2002 maar door vele problemen, zowel in de bouw alsook met de financiën, heeft het tot 2015 geduurd voordat de A7 snelweg langs de kust compleet werd. Het stuk snelweg tussen Carchuna en Castell de Ferro heeft een kostprijs van ongeveer 164 miljoen euro en bestaat uit vele tunnels en bruggen.

Aan het begin van dit jaar werden nog twee andere delen van de A7 snelweg geopend voor de autorijders, te weten de 6 kilometer lange weg tussen La Gorgoracha en El Puntalóan waardoor Granada met Motril werd verbonden end e 15 kilometer lange weg tussen Polopos en Albuñol. Ook werd er een goede verbinding genaakt van de A7 naar de haven van Motril, een plaats waar regelmatig cruiseschepen aanmeren om de mensen snel naar Granada te brengen.

Het is dus nu eindelijk mogelijk om vanaf Málaga helemaal langs de kust over de A7 snelweg via Nerja, Almuñecar en Motril naar Almería te rijden waardoor men van de Costa del Sol naar de Costa Tropical en Costa de Almería rijdt.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!