0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]huizen verkoopMADRID – Het zijn de Belgen die nog steeds veel eerste of tweede woningen kopen in Spanje. Volgens de gegevens van de Spaanse regering staan de kopers uit België inmiddels op de vierde plaats van mensen die woningen kopen in Spanje, net achter de Britten, Fransen en Duitsers maar voor de Russen en Scandinaviërs.

Gekeken naar het eerste trimester van dit jaar kochten de Belgen maar liefst 9 woningen er dag met een totaal van 820 woningen die door Belgen werden aangeschaft. Tel daarbij op het tweede trimester met 724 verkochte woningen waardoor het totaal aan verkochte huizen aan Belgen in het eerste half jaar neerkomt op 1.539 woningen. Hiermee staan de Belgische kopers inmiddels behoorlijk bovenaan de lijst van mensen die de meeste woningen kopen in Spanje. De lijst wordt al jaren aangevoerd door Britten, Fransen en Duitsers.

De Belgen hebben dit jaar al voor 8% meer aan woningen gekocht, en dat alleen nog maar in het eerste trimester. De Belgen kopen dus meer huizen dan de Russen en Scandinaviërs die toch altijd behoorlijk bovenaan de lijsten te vinden waren maar die nu achter België staan.

Ruim 85% van de Belgische kopers koopt een woning in Spanje als buitenverblijf of als tweede woning om er zelf van te genieten, vaak niet in het hoogseizoen maar meer in de voor- en naseizoenen wanneer het klimaat wat aangenamer is. Een groot percentage van de Belgische kopers komt dan meerdere keren naar Spanje om te genieten van hun eigen woning waarbij ook familie en vrienden vaak de gelegenheid krijgen om van de woning gebruik te maken. Slechts een klein deel van de Belgen verhuurt een woning na aanschaf.

Over het algemeen kochten de buitenlanders tot nu toe voor 13% meer aan woningen in Spanje. Aan de Costa Blanca bijvoorbeeld zijn 44% van alle woning verkopen gedaan door buitenlanders. Naast de Costa Blanca zijn ook de Balearen, Málaga en Girona in trek bij de buitenlanders om woningen te kopen.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!