0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]imgres

BENIDORM – De badplaats Benidorm aan de Costa Blanca is niet alleen populair bij de vakantiegangers en overwinteraars maar ook bij de film-, tv- en reclamemakers. Gedurende 2015 werden er in en rondom de stad maar liefst 75 opnames gemaakt voor films, televisieseries en reclames. Veel van deze opnames waren nationaal maar er was ook veel internationale interesse.

De verantwoordelijke voor de Film Office van de gemeente Benidorm was erg positief over de vele opnames in de stad. Volgens Rosa Llorca hebben de 75 opnames de gemeentekas 2.653.350 euro opgeleverd, werden er 373 technische mensen en figuranten ingehuurd en werden er 85 contracten getekend met lokale bedrijven. Daarnaast hebben de opnames de gemeente meer dan 4.000 euro aan belastingen opgeleverd, werden er 7.929 hotelovernachtingen gecontracteerd en werden er gedurende 282 dagen opnames gemaakt in en rondom Benidorm.

Het gaat hierbij dan voornamelijk om filmopnames, opnames voor televisieseries, opnames voor reclamespots en fotoreportages. De meeste van deze opnames waren voor de nationale markt bedoeld maar er was ook internationale interesse zoals de opnames van een reclamespot voor Coca Cola en de in Groot Brittannië populaire tv-serie Benidorm.

Ook voor dit jaar staan er weer veel opnames gepland in en rondom Benidorm dus alles lijkt erop dat de stad aan de Costa Blanca haar potentieel als filmlocatie nog niet kwijt is.

Spanje is overigens bij veel internationale producenten een favoriet opnameland. Zo zijn er op de televisie tientallen reclames te zien waarbij steden of gebieden in Spanje een hoofdrol spelen (denk aan autoreclames die vaak in Barcelona worden opgenomen). Ook worden er veel series en films opgenomen in Spanje waarbij op dit moment de populairste wellicht de Game of Thrones serie is waarvan seizoen 5 en nu het nieuwe seizoen 6 grotendeels in Spanje zijn opgenomen.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!