0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

CBDe Costa Blanca (letterlijk ‘witte kust’) is één van Spanje’s belangrijkste vakantiebestemmingen bekend door haar witte stranden. Goed en snel bereikbaar per vliegtuig of trein en in een tweetal dagen met de auto. In een sneltreinvaart ontwikkelde dit gebied zich als een uiterst aangename streek om u tijdelijk of zelfs permanent te vestigen.

Deze prachtige omgeving met uitstekende infrastructuur, is rijk van allerlei sport- en golfcomplexen en spa’s. De intensiteit van de bebouwing varieert per plaats. De culinaire genieters komen aan de Costa Blanca uitstekend aan hun trekken. Het gebied staat bekend om het rijkelijke zeebanket, wild, groente en fruit.

Het klimaat kenmerkt zich door de milde zomers en de warme winters. Door dit klimaat en door de aanwezigheid van een aantal natuurlijke zoutmeren is er een microklimaat ontstaan waarin de temperaturen en het jodiumgehalte in de lucht hoog zijn en de luchtvochtigheid zeer laag. Het is dan ook niet voor niets dat de Wereldgezondheidsorganisatie en vele doktoren over de gehele wereld, deze regio als een zeer gunstige verblijfplaats beschouwen en aanraden aan mensen met medische aandoeningen zoals artrose, reuma, astma en diverse hartproblemen.

De Costa Blanca is onder te verdelen in een noordelijk en een zuidelijk deel. Het noordelijke deel van deze Costa ligt tussen Denia en Alicante en het zuidelijke gedeelte tussen Alicante en Duhesa de Campoamor. Het noordelijke deel onderscheidt zich vooral door prachtige flora en fauna, maar u vindt er ook talloze mogelijkheden op het gebied van cultuur, sport, recreatie en uitgaan. Het zuidelijke deel van deze streek is eveneens heel divers. In dit gebied zijn vele groene oasen en hier bevinden zich twee grote natuurlijke zoutwatermeren welke de grootste zoutmeren zijn van heel Europa.

bron: spanjevandaag

error: Content is protected !!