0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]torodelavega2aMADRID – Afgelopen zaterdag werd er net zoals altijd weer gemanifesteerd in de Spaanse hoofdstad. Dit keer waren er ook duizenden manifestanten die hun onvrede toonden over het beruchte Toro de la Vega feest welke deze dinsdag 15 september weer plaats zal vinden. Dit feest vindt elke tweede dinsdag van september plaats in de gemeente Tordesillas waarbij een stier met een lans wordt doodgemaakt.

Het Toro de la Vega feest zorgt al jaren voor vele conflicten tussen de manifestanten, die soms met videocamera’s meelopen, en de deelnemers die superfanatiek zijn. Bij dit feest wordt een stier losgelaten in de straten van het dorp die daarna naar het open veld wordt gedreven door honderden deelnemers die op paarden zitten met een lans in de hand. De bedoeling is dan om de stier uiteindelijk met een lans te doden, diegene die dat doet is dan de winnaar. Daaromheen lopen duizenden mensen als publiek die soms erg dichtbij de stier komen.

Meer dan 100.000 manifestanten (volgens de dierenrechten organisatie Pacma) toonden hun ongenoegen over de voortgang van dit barbaarse en achterhaalde feest. Ook de politiek begint zich ermee te bemoeien nadat de presidentskandidaat Pedro Sanchez van de PSOE meer dan 120.000 handtekeningen voor het einde van dit feest ontving. Bij beloofde dat mocht hij regeren volgend jaar, er een einde zal komen aan dit feest.

Hoe dan ook, deze dinsdag 15 september zal er weer een stier zijn die op afschuwwekkende, barbaarse en voor velen traditionele wijze zal worden omgebracht door een deelnemer van het feest Toro de la Vega.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!