0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]hittegolf-thermometer

MADRID – Volgens de laatste gegevens van de Spaanse weerdienst AEMET zal het vanaf komende maandag 1 augustus koeler gaan worden waarmee de extreem hoge temperaturen op sommige plaatsen in het land (voor even) achterwege worden gelaten. Augustus begint dus koeler en aangenamer dan het einde van de maand juli en er is zelfs kans op regen.

Daar waar men dit weekend nog een geel of oranje weeralarm heeft vanwege de hoge temperaturen tot wel 42 of zelfs 45 graden zal dat maandag eindigen met geen enkele provincie in Spanje met een weeralarm. Het toeval wil dat de maand augustus op maandag begint met koeler en wat aangenamer weer waarbij het op sommige plaatsen zelfs kan gaan regenen. De regen zal echter niet vallen langs de middellandse zee waar de meeste toeristen gewoon nog van de zon kunnen genieten al zal het minder warm zijn dan de laatste dagen. Ook ’s-Nachts zal de temperatuur dalen wat het slapen wat aangenamer maakt.

 Deze maandag kan het op veel plaatsen licht tot zwaar bewolkt zijn waarmee de temperaturen ook zullen dalen. De lagere temperaturen zullen echter niet lang aanhouden en de AEMET verwacht dat vanaf woensdag of donderdag de temperaturen weer zullen stijgen naar niveaus die normaler zijn voor de warme zomermaand augustus.

De verschillen in temperaturen zullen merkbaar zijn in de regio’s Andalusië, Murcia, Comunidad Valenciana, Comunidad de Madrid, Castilla la Mancha, Castilla y Léon, Aragón,Catalonië en de Balearen eilanden. Langs de Atlantische Oceaan zullen de temperaturen nog lager worden, zal er meer bewolking zijn en is er kans op regen in Galicië, Asturië en Cantabrië.

[:]

error: Content is protected !!