0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

Handbagage

MADRID – Enkele weken geleden presenteerde de wereldwijde vliegorganisatie IATA haar plannen om standaard handbagage afmetingen in te gaan voeren. Dit zorgde voor veel commotie en verwarring waardoor de IATA toch maar van het plan afziet, althans voorlopig.

Het idee was om wereldwijd een systeem van standaard afmeting in te voeren voor koffers die als handbagage meengenomen worden in de cabine van een vliegtuig. Hierdoor zouden in sommige gevallen de koffers 40% kleiner worden waardoor er dus volgens de berekeningen van de IATA meer handbagage koffers in een vliegcabine kunnen en er minder problemen zouden zijn bij het inchecken en boarding.

Bij de IATA zijn 90% van alle vliegmaatschappijen ter wereld aangesloten maar lang niet iedereen. Ryanair, Easyjet en diverse andere low cost vliegmaatschappijen zijn geen lid van de IATA en zouden zich dus ook niet aan de regels moeten houden. Andere maatschappijen zoals KLM, Transavia, Vueling, Iberia etc. zouden wel nieuwe afmetingen moeten gaan invoeren voor de handbagage.

Op zich is het allemaal wel een logisch plan afgezien van het feit dat de enige koffers die toegelaten zouden worden diegene zijn die een IATA goedkeuring zouden verkrijgen. Dat zou dus betekenen dat de kofferfabrikanten andere koffers moeten gaan produceren en de passagiers andere koffers moeten aanschaffen.

Voorlopig zijn de IATA plannen van de baan maar wie weet zal men de nieuwe standaard afmetingen alsnog gaan invoeren in de toekomst.

bron: spanjevandaag.com

error: Content is protected !!