0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]File

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht het komende weekend miljoenen auto’s op de Spaanse wegen. Daar waar in Frankrijk en Nederland gesproken wordt van de zwarte zaterdag, is het ook in Spanje een weekend met veel vakantieverkeer. De speciale operatie Operación Salida zal dan ook vanaf vrijdag 16.00 tot zondag 24.00 uur plaatshebben en zelfs tot het einde van augustus duren.

Gedurende de gehele maand augustus verwacht de DGT minstens 43,2 miljoen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen, vooral naar de kust aan de middellandse zee of de bergen in de Pyreneeën waar men op zoek zal gaan naar koelere temperaturen. Met name op de wegen richting Valencia en de Costa Blanca, Murcia, Andalusië met de Costa del Sol en Catalonië met haar costa’s worden veel auto’s verwacht en kunnen er opstoppingen ontstaan.

De DGT zal in totaal ruim 10.000 agenten, 700 meer dan in 2014, inzetten om te proberen het verkeer in goede banen te leiden en het aantal ongelukken te verminderen en uiteraard te voorkomen. Grote voertuigen zoals vrachtwagens mogen dit weekend op sommige wegen niet rijden om een goede doorstroming van de auto’s te realiseren. Dit jaar zal er tevens extra worden gecontroleerd op drugs- en alcoholgebruik tijdens het rijden.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!