0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

MADRID – Spanje is een groot land met verschillende klimaten waarbij het langs de Middellandse Zee en uiteraard op de Canarische Eilanden veel aangenamer is wat betreft de temperaturen dan in het midden of noordwesten en noorden van Spanje. In de winter worden er vaak uitersten geregistreerd en ook begin februari kan gesproken worden van lenteachtig weer op veel plaatsen in Spanje maar tegelijkertijd ook kou en veel sneeuw.

Deze woensdag is de maximumtemperatuur van heel Spanje gemeten bij het vliegveld Tenerife Sur met 25,8 graden gevolgd door 24,2 graden in Mogan op Gran Canaria. Op het Spaanse vasteland werd de hoogste temperatuur gemeten in Murcia met 22,7 graden gevolgd door 21,9 graden in Xátiva in Valencia en op het Balearen eiland Mallorca met 22,5 graden in Pollença.

De laagste temperatuur van heel Spanje werd gemeten in Puerto El Pico in Ávila met -5,2 graden en Aguilar de Campoo in Palencia met -5,2 graden terwijl het in Reinosa in Cantabrië en in Cuellar in Segovia -5,1 graden werd.

Hieronder staan de maximum- en minimumtemperaturen die de Spaanse weerdienst Aemet heeft gemeten en via deze website heeft gepubliceerd. Wij hebben alleen gekeken naar de autonome regio’s langs de Middellandse Zeekust en de eilanden.

Catalonië

In Catalonië werd op woensdag 6 februari een maximumtemperatuur van 21 graden gemeten in Tortosa, in het zuiden van de provincie Tarragona, werd het in Gerona bij het vliegveld 18,8 graden en in Vandellos in Tarragona 18,2 graden. Het is echter ook koud met een minimumtemperatuur van -4,2 graden in Marinet in de provincie Lerida of -2,6 graden in Sant Pau de Seguries in de provincie Gerona.

Comunidad Valenciana

Ook in de autonome regio Valencia heeft men niet te klagen over het weer want de maximumtemperatuur die daar gemeten werd was 21,9 graden in Xátiva gevolgd door 21,3 graden in Lliria en 20,7 graden in Novelda en Javea in de provincie Alicante. De laagste temperatuur die gemeten werd was -2,4 graden in Ademuz in de provincie Valencia en -1,1 graden in Pinoso in de provincie Alicante.

Murcia

In de autonome regio Murcia was het weer iets warmer dan in de regio Valencia met 22,7 graden in Murcia stad gevolgd door 21,4 graden in Molina de Segura en 21,3 graden in Mula en Puerto Lumbreras. In Murcia kwam de temperatuur niet onder het vriespunt en werd de laagste temperatuur van 0,3 graden gemeten in Yecla en Jumilla.

Balearen

Op de Balearen eilanden is het ook goed vertoeven op dit moment met een maximumtemperatuur van 22,5 graden in Pollença en 21,1 graden in Sa Pobla op Mallorca. De laagste temperatuur was 0 graden in Lluc gevolgd door 0.3 graden in Son Torrella op Mallorca.

Andalusië

In een van de grootste autonome regio’s van Spanje worden gemiddeld de hoogste temperaturen gemeten aan de Middellandse Zeekust en Atlantische Oceaan zoals 21,7 graden in Motril provincie Granada en Coín met 21,3 graden in de provincie Málaga of Sevilla met 21,1 graden. De laagste temperatuur in Andalusië was -2,6 graden in Baza provincie Granada en -2,1 graden bij het vliegveld van Granada.

Canarische Eilanden

Zoals al eerder vermeld worden doorgaans de hoogste temperaturen in de wintermaanden gemeten op de Canarische Eilanden. Op woensdag 6 februari was de hoogst gemeten temperatuur van heel Spanje 25,8 graden bij het vliegveld Tenerife Sur gevolgd door 24,7 graden in Adeje en 24,6 graden in Vallehermoso op Tenerife. Op Gran Canaria werd de hoogste temperatuur gemeten in Mogan met 24,2 graden en 24 graden in La Aldea de San Nicolás.

bron: https://www.spanjevandaag.com  

Geschreven door: Remco Stoffer

error: Content is protected !!