0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]imgres

MADRID – De grote Spaanse IKEA baas Tolga Öncü heeft bij de presentatie van de jaarcijfers bekend gemaakt dat de Zweedse meubelketen nog voor het jaar 2025 het aantal winkels in Spanje wil verdubbelen. Hiervoor wil men minstens 1 miljard euro investeren waardoor tevens 1.700 directe en 14.000 indirecte banen gecreëerd zouden worden.

Op dit moment heeft IKEA 16 winkels in Spanje maar dat zou nog voor 2025 moeten oplopen naar 32 als het aan de grote IKEA baas voor Spanje en Portugal ligt. Vorig jaar verkocht IKEA voor 1,2 miljard euro in de 16 aanwezige winkels waarbij meer dan 40 miljoen bezoekers dor de gangen liepen. De afgelopen vijf jaar heeft IKEA al 700 miljoen euro in Spanje geïnvesteerd maar dat moet minstens nog eens 1 miljard bij gaan komen met de creatie van nieuwe winkels.

De eerstkomende nieuwe winkels die in principe open zouden moeten gaan zijn de IKEA in Alicante, hier zijn echter veel bureaucratie problemen, en de IKEA in Tarragona, waar inmiddels al groen licht is gegeven maar er nog steeds niet gebouwd wordt.

Op dit moment liggen de 16 winkels op iets meer of minder dan een uur rijden van 65% van de Spaanse bevolking, iets wat zou moeten uitgroeien naar 80% van de bevolking door het bouwen van nieuwe winkels.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!