0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]images

Luchtvaartmaatschappijen adviseren reizigers om de komende maanden een uur eerder naar Schiphol te komen. In De Telegraaf roepen maatschappijen als KLM, Corendon en TUIfly passagiers op om vier uur van tevoren aanwezig te zijn in plaats van de gebruikelijke twee tot drie uur. Door een tekort aan personeel bij de marechaussee worden er lange wachttijden bij de paspoort- en veiligheidscontroles verwacht.

De te krappe bezetting heeft te maken met de terreurdreiging. Door die dreiging moeten leden van de marechaussee ook op plekken buiten Schiphol worden ingezet. Vanaf de meivakantie is er volgens de luchtvaartmaatschappijen dan ook een reële kans dat reizigers die laat op Schiphol zijn hun vlucht missen.

Korte termijn

Schiphol-topman Jos Nijhuis maakt zich in De Telegraaf zorgen over het komende zomerseizoen. “We hebben dringend behoefte aan een oplossing op de korte termijn. Anders kunnen we geen garantie geven dat de zomer goed verloopt.”

Nijhuis hoopt dat het kabinet in de voorjaarsnota geld wil vrijmaken voor extra mensen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt in De Telegraaf met alle partijen in gesprek te zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer welke maatregelen worden genomen.

bron: nos.nl[:]

error: Content is protected !!