0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]weer12aALICANTE – De twee badplaatsen Torrevieja en Benissa hebben maandagochtend te maken gehad met twee mini tornado’s die over de dorpen heenreden. Gelukkig viel er bij dit natuurgeweld alleen materiële schade en zijn er geen gewonden gemeld. Zo rond 11 uur deze morgen begon het flink te waaien waardoor bomen omvielen, daken wegvlogen en alles wat niet vast zat door de wind werd meegenomen.

De eerste tornado werd geregistreerd bij de plaats Torrevieja waar de wind voor veel schade zorgde en alles wat niet goed vast zat meenam op haar pad. Zo raakten diverse daken beschadigd, waaiden bomen om en raakten er enkele auto’s beschadigd door rondvliegend puin. in Torrevieja is gelukkig niemand gewond geraakt.

De tweede tornado werd geregistreerd in en rondom Benissa waarbij alleen bomen en struiken de dupe waren van de hevige windhozen. deze tornado was dan ook iets minder heftig dan diegene die werd geregistreerd bij Torrevieja. Toch zijn er diverse palmbomen omgevallen en ligt er op veel plaatsen puin op de straten.

Naast de tornado’s heeft de hevige regenval van de laatste dagen nu al veel schade veroorzaakt en raakten de normaal droge rivierbedingen op sommige plaatsen uit hun oevers. ook liepen enkele straten onder en moesten sommige kelders en parkings leeggepompt worden.

bron: spanjevandaag

 [:]

error: Content is protected !!