0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]jasper1aHUELVA – De droom voor de Nederlander Jasper Lockefeer is uitgekomen. Hij wist op 6 augustus maar liefst 20 miljoen euro te winnen in de Once-loterij. El Holandés, zoals de in Huelva wonende Nederlander genoemd wordt, zal het geld eerlijk verdelen onder de familie zegt hij, dat is iets wat al lang geleden werd afgesproken onder elkaar.

Breed heeft Lockefeer het nooit gehad met een klein flatje, een oude auto en enkele maanden werk als muzikant en muziekleraar. Daarnaast helpt hij elke zomer in de strandtent van zijn Spaanse schoonouders, iets wat weliswaar gaat veranderen nadat hij de grootste loterij van Spanje heeft gewonnen. Lockefeer wist maar liefst 20 miljoen euro op te halen bij de Once. De stichting voor blinden en slechtzienden.

Afgelopen 6 augustus veranderde zijn leven compleet nadat hij een nerveus telefoontje kreeg van zijn vrouw die hem vertelde dat hij zijn lotnummer moest controleren. De schoonmoeder had namelijk 60.000 euro gewonnen en het bleek dat alle nummers uit dezelfde reeks dat bedrag hadden gewonnen. Lockefeer echter had ook het serienummer goed waardoor hij de jackpot van 20 miljoen euro had gewonnen. Nadat het allemaal was doorgedrongen bij hem en zijn familie begon het feest in de chiringuito van zijn schoonfamilie, twee dagen lang werd er gefeest.

Gaspar de Holanda, zoals Jasper uit Utrecht genoemd wordt, kwam 15 jaar geleden naar Huelva, een stad tegen de grens van Portugal aan. Hij leerde zijn vrouw kennen toen hij flamenco gitaar studeerde in Nederland. Zijn vrouw was namelijk zangeres en zoals het gaat met de liefde reisde Jasper mee naar Zuid Spanje. Hij kwam naar Huelva, begon met lesgeven en het helpen in de strandtent van zijn schoonfamilie, iets wat hij nu niet meer zal gaan doen. Ook zijn schoonfamilie heeft al aangegeven ermee te gaan stoppen, ze waren toch eigenlijk al met pensioen maar ja, de crisis he.

De jackpot van 20 miljoen gaat niet helemaal naar Jasper alleen aangezien er al lang geleden werd afgesproken in zijn familie dat het geld verdeelt zou worden als men ooit de jackpot zou winnen. Dit werd zelfs bij een notaris vastgelegd om problemen te voorkomen. De loten worden ook altijd uit een gezamenlijke kas betaald dus de verdeling is niet meer dan logisch.

Jasper houdt voorlopig zijn hoofd koel en gaat gewoon door met het muziekles geven op school. Hij heeft inmiddels wel een middenklasser auto gekocht aangezien zijn oude auto er mee ophield en zal geen gekkigheid uithalen met zijn geld, behalve dan misschien een nieuw huisje met tuin. Volgens Jasper wil hij niet bij die 80% horen die de winst uit een loterij al binnen een jaar opmaakt. Hij doet samen met zijn vrouw en twee kinderen rustig aan en laat zich begeleiden door twee vrienden, een advocaat en een belastingadviseur.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!