0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]Spanje

MADRID – Er lijkt geen einde aan te komen en het is goed nieuws voor de in economisch opzicht zo geplaagde Spanjaarden: in de eerste zes maanden van dit jaar kozen 29,2 miljoen buitenlandse toeristen voor Spanje als vakantiebestemming.

Dit is een nieuw record, zo bevestigde het Spaanse ministerie van Toerisme op woensdag. Het gaat om 1,2 miljoen toeristen meer dan in dezelfde periode vorig jaar en komt neer op een stijging van 4,2%.

Britten vormen nog steeds de grootste nationaliteit met 6,7 miljoen toeristen (+2,6%), gevolgd door Duitsers (4,7 miljoen) en Fransen (4,6 miljoen). Uit Nederland kwamen Uit België kwamen 974.398 bezoekers (+7,8 procent).

Minder Russen, meer Amerikanen

Alleen onder Russen namen de vakantiegangers naar Spanje fors af met 36% minder dan in het eerste semester van vorig jaar. In 2014 was er al een daling van 10,3 procent ten opzichte van 2013. De Russische economie staat er niet zo best voor en de daling van de waarde van de roebel zorgde ervoor dat zaken in Spanje voor de Russische toerist ruim twee keer zo duur zijn als een paar jaar geleden. Het aantal toeristen uit de Verenigde Staten steeg daarentegen met 15,7 procent tot een totaal aantal van 662.000.

Catalonië favoriet

Catalonië is de populairste bestemming. Ruim een kwart van de bezoekers uit het buitenland bezoekt deze eigenzinnige regio met Barcelona als voornaamste trekpleister. In de afgelopen zes maanden verbleven er 7,4 miljoen toeristen. Dat is een stijging van 4,4%. De Canarische Eilanden (5,6 miljoen, +0,4%), de Balearen (4,4 miljoen, +4,3%) en Andalusië (4 miljoen, +7,6%) en Valencia (2,7 miljoen, +2,4%) maken de top vijf van favoriete bestemmingen compleet.

De kans is groot dat Spanje dit jaar als geheel het record van vorig jaar met gemak kan laten sneuvelen. Vorig jaar kwamen er bijna 65 miljoen mensen van buiten naar het land. Dat was een stijging van 7,1 procent. Door de aanslagen in Egypte en Tunesië is Spanje een geliefd alternatief voor toeristen die normaal naar de Mediterrane landen van Noord-Afrika afreisden. Toeristen kiezen Spanje voor de zon en zijn stranden.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!