0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]130km1aMADRID – Er was een tijd dat men ook in Spanje dacht aan 130 kilometer per uur op sommige wegen in het land. Ondanks het feit dat er een onderzoek ligt dat zegt dat er geen extra problemen en verkeersongevallen zouden plaatsvinden door een hogere snelheid, heeft de Spaanse verkeersdienst DGT er nog niets mee gedaan. Zelfs de regering heeft min of meer al haar toestemming gegeven maar de DGT weet het niet meer zo zeker.

Het aantal dodelijke slachtoffers op de Spaanse wegen is weliswaar nog steeds erg hoog te noemen maar de laatste jaren is dat aanzienlijk gedaald. Dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom de DGT sceptisch is met de plannen om het op sommige wegen toe te staan 130 kilometer per uur te rijden. In 2013 werd er al gesproken over een verhoging van de maximum snelheid van 120 naar 130 kilometer per uur op sommige snelwegen en het verlagen van de maximum snelheid en creatie van 20 en 30 kilometer zones in steden. Het is er echter nooit van gekomen.

Het is niet helemaal bekend waarom de Spaanse verkeersdienst DGT nog niets met de eigenlijk al goedgekeurde plannen heeft gedaan maar men vreest op de een of andere manier dat er door een verhoging van de maximale snelheid op de snelwegen toch weer meer slachtoffers kunnen vallen aangezien de risicofactor bij de Spaanse autorijders verschuift en men harder gaat rijden. Daarnaast moet men veel geld investeren in het veranderen van de borden langs de kant van de wegen en nog veel meer kosten maken om dit alles mogelijk te maken. Ook zijn de meeste regionale regeringen van de Spaanse deelstaten tegen de plannen van een maximum snelheid verhoging.

Alles lijkt er dus op dat er geen verandering zal komen in de maximale snelheid van 120 kilometer per uur op de Spaanse snelwegen. En laten we eerlijk zijn, de meeste autorijders rijden nu eigenlijk al 130 of 140 kilometer per uur, daar hoef je alleen maar voor over een Spaanse snelweg te gaan rijden om dat te merken.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!