0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]spaanse taal

MADRID – Dat er wereldwijd door veel mensen Spaans wordt gesproken was al langer bekend maar nu is ook duidelijk dat het Spaans als taal op het Engels na de meest gebruikte taal is op de vele sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en Google+.

Wereldwijd spreken meer dan 559 miljoen mensen het Spaans als eerste hoofdtaal waarnaast ook nog eens 21 miljoen mensen Spaans als tweede taal spreken. Op het internet is Spaans de derde meest gebruikte taal achter het Engels en het Chinees.

Als gekeken wordt naar de sociale netwerken zoals Facebook, Twitter of Google+ dan valt op dat het Spaans de tweede meest gebruikte taal is. Het Instituto Cervantes heeft een onderzoek gedaan waaruit deze cijfers tevoorschijn kwamen maar men waarschuwt wel voor het slechte Spaans wat gesproken en geschreven wordt.

Wereldwijd wordt er door 559 miljoen mensen Spaans gesproken wat 6,7% is van de totaalbevolking van 7,2 miljard mensen. Wereldwijd wordt er door slechts 2,2% Russische gesproken of 1,1% Duits en laten we het over het Nederlands maar niet hebben.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!