0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]Spaans

ALICANTE – De typische Spaanse kerstlekkernij Turrón zal dit jaar duurder zijn dan andere jaren. Dit komt doordat de prijzen voor de belangrijkste ingrediënt, de amandelnoot, duurder zijn geworden in de Verenigde Staten en er een grote vraag is naar amandelen in andere landen zoals China, India en Rusland. Dit betekend dat de prijzen voor de amandelen stijgen waardoor of de Turrón duurder wordt of dat er minder amandelen gebruikt worden bij de productie.

Naast Turrón zullen ook andere producten waarbij amandelen gebruikt worden zoals het populaire marsepein gemiddeld tussen de 5% en 15% duurder worden. Sommige producenten kiezen er echter niet voor om de Turrón duurder te maken maar er minder amandelen in te doen of de Turrón in grootte in te perken en het formaat kleiner te maken.

Amandelen worden echter in veel lekkernijproducten voor de kerst gebruikt in Spanje, te denken valt dus aan Turrón en marsepein maar ook polvorones, matecados en peladillas.

De amandelen zijn in de Verengde Staten, waar de grootste productie plaatsvindt, duurder geworden door de grote droogte waardoor er minder is geproduceerd. De productie in Spanje zelf was weer beter dan vorig jaar maar de amandelen in Spanje worden meer gebruikt voor directe consumptie en niet voor de productie van lekkernijen.

bron: spanjevandaag.com

 [:]

error: Content is protected !!