0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]images

MADRID – De geplande treinstakingen voor woensdag 23 maart en maandag 28 maart gaan niet door in Spanje. De vakbonden en RENFE, de Spaanse spoorwegverlener, zijn tot overeenkomsten gekomen waarbij al eerder de staking voor 23 maart werd afgeblazen en sinds maandag ook die van 28 maart. Dat is goed nieuws voor de duizenden treinreizigers die traditiegetrouw op deze dagen in de trein stappen om te genieten van de Semana Santa.

Alle betrokken partijen, te weten de vakbond Semaf, RENFE en ADIF zijn tot overeenkomsten gekomen dat er vanaf 1 april weer rond de tafel wordt gezeten om te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden bij de Spaanse spoordiensten. De spoorwegmedewerkers dreigden met twee stakingen op 23 en 28 maart, de drukste dagen van het jaar voor de Spaanse spoorwegen, maar deze stakingen zijn nu, net zoals in december, afgelast.

Hierdoor zal er geen chaos ontstaan doordat er slechts een minimale service zou plaatsvinden, iets wat verplicht is volgens de Spaanse wetten. Die service zou echter lang niet genoeg zijn voor de grote paasdrukte en dus is een chaos voorkomen door de beëindiging van de stakingen.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!