0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]Max verstappen

Dit weekend, tussen vrijdag 13 en zondag 15 mei, wordt alweer de 26e Grand Prix van Spanje gehouden in de Formule 1 kalender. Deze wordt al sinds het jaar 1991 gereden op het Montmeló circuit nabij Barcelona. Het 4,7 kilometer lange circuit heeft sinds haar bestaan nog maar twee keer een Spaanse winnaar gekend, dat was Fernando Alonso in 2006 en in 2013. De kans is dit jaar echter klein dat hij dit weer zal doen.

Heel Formule 1 liefhebbend Spanje zit dit weekend weer voor de televisie en dan met name deze zondag tussen 14 en 16 uur tijdens de Grand Prix van Spanje die weer plaatsvindt op het Montmeló circuit nabij Barcelona. Dit circuit, ook wel Circuit de Catalunya of Circuit de Barcelona genoemd, is het enige Formule 1 circuit in het land. Het circuit bevindt zich weliswaar in de provincie Barcelona maar dankt haar naam aan de gemeente waar het gebouwd is, Montmeló.

Sinds 1991 is het Montmeló circuit het enige echte Formule 1 circuit van Spanje. Gedurende de jaren 1986 tot en met 1990 werd de Formule 1 gereden op het circuit van Jerez de la Frontera in Zuid Spanje. Daarvoor werden de Formule 1 races gehouden op het door de Nederlander Hans Hugenholtz ontworpen Circuito Permanente del Jarama nabij Madrid. Dit gebeurde tussen 1967 en 1981 waarbij er enkele jaren waren, te weten in 1969, 1971, 1973 en 1975, dat de Formule 1 gereden werd op het circuit van de berg Montjuïc in Barcelona, in hartje centrum van de toeristische stad dus.

In 1994 en 1997 werd er een tweede Spaanse grand prix gehouden onder de naam Grand Prix van Europa op het circuit van Jerez. Vanaf 2008 werd er een Europese grand prix gereden op een stratencircuit in Valencia. Het circuit van Valencia ligt er nu na alle financiële problemen compleet verlaten bij en wordt dan ook niet meer gebruikt. Het circuit van Jerez de la Frontera wordt elk jaar nog steeds gebruikt voor de Spaanse MotoGP.

Ferrariland

Liefhebbers van de Formule 1 kunnen vanaf volgend jaar hun hart ophalen en adrenalinestoot krijgen bij het in 2017 te openen pretpark Ferrariland, slechts het tweede in dit formaat ter wereld. Ferrariland wordt geopend in de badplaats Salou aan de Costa Dorada en pal naast het reeds bestaande pretpark Port Aventura. Ferrariland zal een grote aantrekkingskracht gaan hebben op de Formule 1 liefhebbers en zal zeker in het raceseizoen goed bezocht gaan worden.

bron: spanjevandaag[:]

error: Content is protected !!