0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]Gelukkig

MADRID – Met een gemiddelde leeftijd van 82,4 jaar oud staat Spanje op plaats zeven op de lijst van wereldlanden waar men het langste leeft. Een van de redenen waarom de Spanjaarden langer leven is het middellandse dieet, aldus het Wereld Economisch Forum. Volgens die lijst worden de inwoners van Hong Kong het oudste van allemaal met een gemiddelde leeftijd van 83,5 jaar.

Spanje heeft een hogere gemiddelde leeftijd dan andere Europese landen zoals Luxemburg met 81,4 jaar, Noorwegen met 81,5 jaar of Zweden met 81,7 jaar. Net boven Spanje staat Frankrijk op plaats zes met een gemiddelde leeftijd van 82,6 jaar. Frankrijk is tevens het land waar de minste mensen dik te noemen zijn.

Uit het onderzoek is niet helemaal gebleken op welke plaats Nederland staat met de gemiddelde leeftijd maar volgens informatie van het CBS worden de Nederlandse mannen gemiddeld 78,8 jaar oud en de Nederlandse vrouwen gemiddeld 82,7 jaar oud. In België worden de vrouwen gemiddeld 80,7 jaar oud en de mannen 77,9 jaar.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!