0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]vlaggendrager1aRafael Nadal wordt de nieuwe vlaggendrager van Spanje tijdens de Olympische Spelen deze zomer in Rio de Janeiro. Dit werd deze woensdag door de voorzitter van het Spaanse Olympische Comité bekend gemaakt. Nadal nam het voor deze nominatie op tegen de zwemster Mireia Belmonte die tijdens de Olympische Spelen in Londen twee zilveren medailles wist te winnen.

Voor Nadal is het goed nieuws en een herkansing van een eerdere mislukte poging om vlaggendrager te zijn tijdens de Olympische Spelen van 2012. In dat jaar liep Nadal een knieblessure op waardoor hij tijdens de spelen niet aanwezig kon zijn. Zijn rol werd toen overgenomen door basketballer Pau Gasol.

Voorzitter Alejandro Blanco van het Spaanse Olympische Comité schoof Nadal vorige maand naar voren als statement na de beschuldigingen van dopinggebruik aan het adres van de Spaanse tennisser. De Franse oud-minister van sport Roselyne Bachelot uitte haar twijfels bij Nadals afwezigheid in 2012. Dat zou volgens haar om een positieve dopingtest zijn geweest. Nadal pikte die uitspraak niet en diende een aanklacht in tegen Bachelot. Daarnaast wil Nadal dat al zijn testresultaten openbaar worden gemaakt zodat er geen twijfel kan ontstaan.

Rafael Nadal zal dus komende 5 augustus tijdens de openingsceremonie bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in Brazilië de vlaggendrager zijn, een hele eer voor een sporter en al helemaal voor Nadal. Het komische is echter wel dat Nadal officieel nog geen ticket voor de Olympische Spelen heeft. Daarvoor moet hij eerst nog in juli een Davis Cup wedstrijd spelen met zijn land tegen Roemenië.

bron:  spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!