0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

Goed nieuws voor fietsliefhebbers die Europa op hun tweewieler willen ontdekken. Het netwerk van bewegwijzerde fietsroutes van Eurovelo door het hele continent krijgt steeds meer vorm. Twee routes gaan door Spanje.

Fietsliefhebbers die Europa op hun tweewieler willen ontdekken, kunnen terecht bij Eurovelo. Dit is een netwerk van bewegwijzerde fietsroutes door het hele continent ter bevordering van fietstochten en initiatief van de Europese Fietsfederatie. Twee routes gaan door Spanje.

Allereerst de Atlantic Coast Route. Die gaat van de Noordkaap naar Sagres in Portugal en doorkruist voor aankomst in de Portugese Algarve Spanje van noord naar zuid grofweg over de Zilverroute (Vía de la Plata).

De Mediterrane route gaat in 5.900 kilometer van Athene naar de Spaanse stad Cádiz. Deze leidt in Spanje langs Barcelona, Valencia, Elche, Cabo de Gata, Costa del Sol en tot slot via de Costa de la Luz naar Cádiz. De complete route is 5.888 kilometer lang, doorkruist 11 landen en komt langs 23 Werelderfgoedlocaties.

Regio Valencia

Vijfhonderd kilometer van deze route gaat door de regio Valencia. Dit traject is opgedeeld in tien etappes en gaat over normale wegen, veeroutes en speciale fietspaden. In 2020 zal het klaar zijn na een investering van 4,7 miljoen euro van de regionale regering en de 78 betrokken gemeentes. Voor de tweede fase tot 2030 is 6,2 miljoen gereserveerd. Verder leidt de route door vier Valenciaanse natuurgebieden. De bedoeling is dat wie de route door Valencia fietst een representatief beeld krijgt van de culturele en landschappelijke diversiteit ervan.

In heel Europa gaat het om een netwerk dat al uit 45.000 kilometer bestaat. Als alles is afgerond kunnen fietsliefhebbers 70 duizend kilometer befietsen. Eurovelo is een initiatief van de Europese fietsfederatie.

error: Content is protected !!