0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]zon

Zoals het er nu naar uit ziet zal het weliswaar frisser gaan worden in de deelstaat Comunidad Valenciana de komende maanden maar veel regen zal er niet komen. Ook de temperaturen zullen hoog blijven gedurende dagen achter elkaar, te vergelijken met hittegolven maar dan buiten het zomerseizoen. Ondanks het feit dat het de laatste weken af en toe regende en er behoorlijk wat regen viel, is dat bij lange na niet genoeg om de landbouwsector tevreden te stellen of om de stuwmeren te vullen.

De stuwmeren van de Comunidad Valenciana, dus ook die in de provincies Valencia, Alicante en Castellón, zijn gemiddeld voor 50% gevuld en dat is niet goed. Er moet regen gaan komen om de niveaus te laten stijgen maar zoals het er nu naar uit ziet zal het ook de maanden oktober, november en december mooi en warm weer blijven in de deelstaat Valencia.

 

Volgens de Spaanse weerdienst AEMET kan het zelfs voorkomen dat de regio te maken zal krijgen met een soort van hittegolf of zelfs meerdere waarbij er gedurende dagen warme temperaturen zullen zijn. Uiteraard is dat goed nieuws voor de vele toeristen die naar de regio komen om te genieten van het lekkere weer in de wintermaanden maar om de natuur in de balans te houden is het ontbreken van de regen geen goed nieuws.

De komende dagen zal het wellicht gaan regenen en stormen in de regio Valencia maar er is nog geen sprake van de zogenaamde “gota fria” waarbij de temperaturen flink dalen, het gaat regenen en er stormen zijn.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!