0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]winter-spanje

Nu het slechte weer en lagere temperaturen hun intrede hebben gedaan op veel plaatsen in Spanje, vragen veel mensen zich af wanneer het nu officieel winter is. In de hoger gelegen delen van het land is de sneeuw alweer aanwezig en bereiden de skigebieden zich voor op het skiseizoen terwijl de inwoners van andere delen van het land de winterkleding nu definitief uit de kast hebben gehaald.

Net zoals elk jaar begint de winter, niet alleen in Spanje maar overal in Europa, pas laat in de maand december. Dit jaar zal dat op 21 december om 10:44 uur precies zijn. De winterperiode eindigt daarna op 20 maart 2017, de dag dat de lente officieel begint, voor velen een van de mooiste periodes van het jaar in Spanje.

De exacte datum dat de winter officieel begint is elk jaar anders. Dat wel, het is bijna altijd de 21e of 22e december in het noordelijke halfrond. In het zuidelijk halfrond begint de winter officieel op dezelfde dag maar dan in de maand juni.

Op de dag dat de winter officieel begint wordt er ook wel gesproken van de kortste dag van het jaar. Met kortste dag wordt niet de lengte van het etmaal bedoeld (want die blijft natuurlijk 24 uur), maar de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. De langste dag valt in de dagen rond 21 juni, het officiële begin van de zomer.

bron: spanjevandaag.com

[:]

error: Content is protected !!