0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

pinksteren

Goedemorgen beste lezer,

De zomer staat voor de deur, vele van u hebben al een vakantie geboekt. U kunt uitkijken naar uw welverdiende rust. Sommige van u wachten tot het laatste moment, dit met name merken wij in deze periode bij Rose Costa Services. Mensen die nog even een last minute zoeken of gewoon nog geen tijd hadden om hun vakantie te regelen. Ik wil u er graag op attenderen dat wij u te allen tijden kunnen helpen met het vinden van uw vakantiehuis/appartement.

Keyholderservice-contracten

Deze week zijn wij erg druk geweest met de aanvragen te behandelen voor keyholderservice contracten. Veel mensen kopen een tweede huis aan de Costa Blanca. Eenmaal na aanschaf komen zij erachter dat er nog veel geregeld moet worden, hier helpen wij u graag bij. Eenmaal weer naar het eigen land vertrokken dan houden wij uw huis/appartement/finca graag in de gaten en verzorgen de post. Ook kunnen wij uw zwembad onderhouden. Onze cliënten gaan zonder zorgen naar huis terwijl wij hier alles regelen.

Voorjaarsschoonmaak

Tevens hadden wij een aanvraag voor een voorjaarsschoonmaak, u kent het wel. Het hele huis heerlijk onder handen nemen voordat de echte zomer gaat beginnen. Naast de (eind)schoonmaak is het fijn om eens uw huis tot diep in de kastjes schoon te hebben. Ook dit kunnen wij voor u regelen.

Excursies

Volgende week gaan wij ons richten op excursies hier aan de Costa Blanca. Wij zullen ons aanbod uit gaan breiden zodat we voor iedere leeftijds-groep iets geweldigs kunnen aanbieden.

Uitgaan

Dit tijdstip van het jaar wordt ik altijd zo blij als ik hier langs de kust rijd. Alle strandtentjes worden opgebouwd, barretjes gaan weer hele dagen open. Hieraan kun je zien dat het zomer seizoen is begonnen. Met name in Santa Pola gaan de inwoners zich ver-twee-voudigen en wordt het in de avond weer druk op straat.

Tweede woning

Opvallend in het nieuws was : aantal Belgen met tweede verblijf op recordhoogte: 380.000. Vorig jaar hadden 380.000 Belgen een tweede woning voor recreatieve doeleinden. Dat is een record. De aangroei zit uitsluitend in buitenlandse woningen. Na de crisis van 2008-2009 was het aantal Belgen met een tweede verblijf gedaald van 370.000 in 2008 naar 350.000 in 2012.

De groei komt uitsluitend van tweede verblijven in het buitenland. Hun aantal steeg van 95.000 in 2000 naar 140.000 in 2012. De voorbije twee jaar kwamen daar nog eens 30.000 bij, terwijl het aantal tweede verblijven in België stagneert. Frankrijk blijft op de eerste plaats met een stijging van 50.000 in 2012 naar 55.000 vorig jaar. De groei komt vooral op rekening van Spanje, waar de vastgoedprijzen sinds de crisis fors gedaald zijn. Dat aantal verdubbelde in diezelfde periode van 15.000 naar 30.000.

Wetjes en regels van Spanje

Veel mensen die hier op vakantie zijn krijgen een onrustig gevoel van binnen en gaan zich verdiepen in een tweede verblijf hier in Spanje. Of het nu gaat om een tweede verblijf, een verhuur investering of permanent te gaan emigreren lees u altijd goed in en maak gebruik van een specialist op dit gebied. Laat u nooit verassen door misverstanden of regels die u van te voren had kunnen weten.

Ik wens u een fijn pinkster-weekend!

Een zonnige groet vanuit de Costa Blanca,

Bianca Roos

error: Content is protected !!