0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]Hittegolf

De Spaanse weerdienst AEMET heeft voor zeventien provincies in het land weeralarmen uitgegeven voor regen, onweer, storm, harde windstoten en aan de andere kant zon, hitte, extreme warmte en ruwe zee. Met andere woorden, Spanje gaat een rare week tegemoet wat betreft het weer. Toeristen en inwoners aan de middellandse zeekust hoeven zich echter geen zorgen te maken, de zon zal daar volop schijnen al wordt het op sommige plaatsen extreem warm.

Deze week wordt volgens de Spaanse weerdienst AEMET een vreemde week voor zeventien provincies en praktische het hele land. Daar waar de deelstaten Baskenland, Cantabrië, Asturië, Galicië en een deel van het midden van Spanje te maken hebben met regen, storm en harde windstoten hebben de deelstaten langs de middellandse zeekust last van de zon en hitte.

 Temperaturen lopen behoorlijk op en kunnen tegen de 40 graden of zelfs daarboven komen, temperaturen die meer thuishoren in de maand augustus. In Córdoba werd zondag de hoogste temperatuur gemeten met 44 graden terwijl aan de kustplaatsen aan de Costa del Sol, Costa Tropical, Costa de Almería en Murcia iets lagere temperaturen gelden. Datzelfde geldt ook voor de Costa Blanca en de Alicante provincie en de delen van Catalonië die aan de kust liggen. Ook de Balearen en Canarische Eilanden hebben niet te klagen over slecht weer.

Er zijn echter delen van Spanje zoals de provincie Huesca en Zaragoza die niet alleen te maken hebben met hoge temperaturen tot 36 graden maar ook met storm en regen. De provincies Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid, Zamora, Girona, Lleida, Navarra, Cáceres en La Rioja hebben tevens weeralarmen gekregen voor regen en storm met daarnaast harde windstoten.

Volgens de Spaanse weerdienst begint de week op veel plaatsen erg warm maar zullen de temperaturen langzaam tegen het einde van de week iets lager worden. Ook de regen en stormen zullen dan plaatsmaken voor ander weer al is nu nog niet helemaal bekend wat dat gaat worden.

bron: Spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!