0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]SemanaSanta1

De Semana Santa is begonnen in Spanje en dat betekent dat er weer miljoenen Spanjaarden op zoek gaan naar het lekkere weer aan de Spaanse kust of naar de laatste sneeuw in de bergen. Wat gaat het weer doen deze week? Gaat het regenen waardoor de vele processies in het water vallen of wordt het, net zoals het afgelopen weekend, heerlijk warm weer met aangename temperaturen, een strakblauwe lucht en geen regen in het vooruitzicht.

We baseren ons bij deze weersvoorspelling op de gegevens van het Spaanse AEMET, de Spaanse weerdienst en de website eltiempo.es. Het ziet ernaar uit dat het op de meeste plaatsen in Spanje een aangename week gaat worden met temperaturen tussen de 22 en 26 graden en zelfs 30 graden of meer in de populaire kustregio’s, met name in het bij Spanjaarden rond deze tijd populaire zuiden van het land. Dat geldt dan voor zowel maandag 10 alsook dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 april. In het noorden van Spanje is het ook aangenaam maar zullen de temperaturen langzaam gaan dalen.

Regen wordt er gelukkig niet voorspeld op maandag tot en met donderdag, iets waar de vele deelnemers aan de Semana Santa processies en de duizenden mensen in het publiek erg blij mee zijn. Dit houdt echter niet in dat er geen kans is op regen maar zoals het er nu naar uitziet zijn er geen grote stormen verwacht.

Vanaf vrijdag 14 april kan het weer gaan veranderen en kan het op sommige plaatsen gaan regenen. Ook zullen de maximum temperaturen gaan dalen maar echt koud gaat het niet worden. Er is kans op regen in Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland en het noordoosten van Catalonië. De wind zal ook aanwezig zijn, met name in het noordwesten van het land waar het even zou kunnen gaan stormen in de loop van de week.

Al met al wordt het vooral in de regio’s Andalusië, Extremadura, Murcia, Comunidad Valenciana, Balearen en Catalonië een aangename, lekker warme en zonnige Semana Santa of Paasweek waarbij er wat bewolking en regen kan komen vanaf komende vrijdag maar er geen grote problemen wat het weer betreft verwacht worden.

bron: spanjevandaag.com[:]

error: Content is protected !!