0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

[:nl]Benidorm

BENIDORM – Het hoogste gebouw van Benidorm staat te koop. De bouwonderneming Olga Urbana SL. van het enorme In Tempo gebouw in Benidorm is failliet verklaard en dus moet het gebouw verkocht worden. Het is niet de eerste keer dat er financiële problemen zijn maar elke keer kwam er toch weer een paar miljoen vrij om verder te bouwen maar dat lijkt nu echt voorbij.

Met de bouw van de twee door een omgedraaide diamant verbonden 47 verdiepingen tellende wolkenkrabbers werd al in 2006 begonnen maar nu 10 jaar later is het gebouw nog niet af. De plannen leken op papier zo mooi maar zelfs de architect vergat een servicelift in het ontwerp toe te voegen waardoor alleen de eerste 23 verdiepingen verbonden zijn en werkers de rest van de extra gebouwde 20 verdiepingen te voet moesten afleggen.

Daarnaast zijn er bij de bouw van de wolkenkrabber al meer dan 13 werkers gewond geraakt en lijkt het erop dat het gebouw, wat het boegbeeld van Benidorm had moeten worden, gedoemd is om te mislukken. Er zijn zoveel fouten gemaakt en de kosten van de bouw zijn inmiddels veel te hoog geworden.

In december 2012 nam de Spaanse zogenaamde “slechte bank” genaamd Sareb de lening op het gebouw over. Op dat moment was het gebouw al voor 94% klaar en waren er al (of slechts) 35 appartementen verkocht. Nu hebben eventueel geïnteresseerden vier maanden de tijd om het gebouw met een geschatte waarde van 90 miljoen euro, te kopen om verder te gaan met de bouw en voor eens en altijd het boegbeeld van Benidorm af te bouwen.

bron: spanjevandaag[:]

error: Content is protected !!