0034 - 670 - 238082 info@rose-costa-services.com

Hittegolf

ALICANTE – Mei was een warme maand en zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de warmste maanden ooit. Volgens de Spaanse weerdienst waren er de afgelopen maand zes gemeentes in de provincie Alicante die tussen woensdag 13 en donderdag 14 mei temperaturen hadden van 40 graden of meer.

De AEMET heeft deze hoge temperaturen gemeten in Crevillent, Elche, Orihuela, Rojales, Novelda en Villena. In de nabijheid van de 40 graden kwamen de gemeentes Alicante, Alcoy, Jàvea en het vliegveld Alicante-Elche.

Ondanks deze hoge metingen in eerder genoemde gemeentes was de gemiddelde temperatuur in de maand mei 21 graden, twee graden meer dan wat normaal is in mei. Met het warme weer komt echter ook de droogte en er werd 85% minder regen geregistreerd in de maand mei. De vele zonne-uren is weliswaar leuk voor de strandgangers en toeristen maar zeker niet voor de landbouw want die sector heeft regen nodig.

In heel de Comunidad Valenciana zal de maand mei de boeken ingaan als een van de droogste en warmste sinds 1964, het jaar dat men begon met het bijhouden van de temperaturen in heel Spanje. Met name de eerste twee weken van de maand mei waren extreem warm met zelfs waarnemingen van maar liefst 45 graden op sommige punten in het binnenland. Gedurende de tweede helft van mei daalden de temperaturen weer naar een normaler niveau.

bron: spanjevandaag.com

error: Content is protected !!